Nederlands Francais English Deutsch Espanol
headerfoto
Super Prestige Cyclocross

Van harte welkom

Weer CROSS à l'Ancienne te Gavere in 2017

Met een ietsje meer volk dan in 2016, maar met 4 seizoenen van weer op 1 dag, kende de 40ste veldrit van Gavere zijn klassiek spectaculair verloop. Een schitterend rijdende Mathieu Van Der Poel vond een niet te onderschatten en misschien minder verwachte uitdager in Toon Aerts. Alleen mechanisch defect was de oorzaak dat die twee hun nochtans sterke prestatie niet konden verzilveren. Toch is het ook de verdienste van Wout Van Aert dat hij zich nooit gewonnen gaf. Zo kon hij op een eerlijk verdiende manier profiteren door zijn volgehouden inspanning. Klaas Van Tornhout vond "zijn" Gaverse parcours terug en streed als echte Flandrien voor wat hij waard was. Ook Tom Meeusen bevestigde zijn langzame comeback en Lars Van Der Haar moest een achtervolgingskoers rijden. Quinten Hermans en in aanvang zeker ook Eli Iserbyt (val nadien)kloppen aan bij de top tien en bijwijlen de top vijf. Het was een spektakelcross met een prachtige top tien:

1/ Wout Van Aert 2/ Toon Aerts 3/ Mathieu Van Der Poel 4/ Klaas Van Tornhout 5/ Tom Meeusen 6/ Lars Van der Haar 7/ Quiten Hermans 8/ Kevin Pauwels 10/ Vincent Bastaens

De dames boden van bij de start nog een spannender wedstrijd. De taaie Ellen Van Loy schoot snel vooruit, moest dan haar meerdere erkennen in Nikki Brammeier, maar kon terugkeren en versloeg de Britse in een bloedstollende finish. Kim Van der Steen was de verrassende derde op het podium.

Tom Pidcock gaf een demo van hoe je recht blijft op de fiets in supergladde afdalingen. Hij is een acrobaat op de fiets en het is genieten hem te zien rijden. Het was de zeer grote verdienste van Sieben Wouters om Pidcock tot het uiterste te hebben gepusht bij de beloften.

 

 

 

Het is weer Superprestige Cross in Gavere en wel op 12.11.2017

Wegens wegenwerken in het centrum van Gavere is er een gewijzigde verkeerssituatie.

Volg daarom nauwkeurig de routebeschrijvingen (klik op “route” in menu), en volg ter plaatse de signalisatie van de omleidingen

GEBRUIK GEEN GPS !

Het programma : 
 
09.30 uur : nieuwelingen
10.45 uur : Ridley cup voor internationale junioren
12.00 uur : Sport Vlaanderen Superprestige voor internationale beloften
13.40 uur : Superprestige ladies trophy
15.00 uur : Telenet Superprestige elite
Inkom 12 € - KWB 11 €

 

Zo was het vorig jaar (2016)

Een demonstratie getekend Mathieu Van Der Poel

cross2016.jpg

cyclob2016.jpg

Zelden werd te Gavere een zege geboekt door van bij de start weg te springen, de hele tijd te leiden en verder voorsprong te nemen om onbetwistbaar verdiend te zegevieren. Dat was wat de oppermachtige Mathieu Van Der Poel deed op 13 november te Gavere. Met Wouter Van Aert, niet in een superdag en alweer slachtoffer van kettingpech, en een bevestigende jonge E.K. kampioen Toon Aerts kunnen de organiserende Novavrienden van Etienne Gevaert prijken met een toppdium in 2016. De andere wedstrijden waren superspannend: Sanne Cant en Jolien Verschueren vochten een bloedstollend duel uit met zege van Cant voor Verschueren en de Luxemburgse Magerus en ook bij de U23 was het een thrillerduel tussen Quinten Hermans en Eli Yzerbyt, gewonnen door de laatste. Derde was Joris Nieuwenhuis. Bij de juniores was Toon Vandenbosch ongenaakbaar voor Arensman en Camps. Ronhaar klopte Meeusen en del Grosso bij de nieuwelingen. Het was een heuglijke zondag voor het veldrijden en het genieten ervan. De Novavrienden danken iedereen die ook maar het kleinste steentje heeft bijgedragen, vooral alle trouwe medewerkers!

 

voorbereiding 2016.jpg

De parcoursequipe van de Novavrienden is al een dikke maand elk weekend druk in de weer om het publiek een schitterend parcours aan de bieden voor de 39ste cross te Gavere-Asper, de 34ste manche van het Superprestigeklassement op zondag 13 november 2016. Ondanks dat ze bij de fotoshoot de brug maakten, namen ze toch geen congé, Hans, Mario, André, Andy, Frederik, Victor , Giovanni, Guy, Sacha, Louis, Tine ... 

 

 

2015 was het zo

podium.jpg

Wout Van Aert (1), Sven Nys (2), Kevin Pauwels (3) en Lars Van der Haar (4) vormen in die volgorde een dominerend klaverblad

 

In een vooral winderige en niet al te modderige superprestigecross kaapte een bijzonder strijdlustige Nys bijna zijn 10de zege weg in Gavere, maar zijn jonge challenger Van Aert zette na een korte hapering de turbo vol open in het laatste kwartier en liet zijn metgezellen in plan, eerst Van der Haar, vervolgens Nys en Pauwels. Nys klopte Pauwels afgetekend in de spurt voor de 2de plaats.

 

Op de foto: de top drie van de SP-cross te Gavere, vlnr, Sven Nys, Wout Van Aert en Kevin Pauwels, achter wie Etienne Gevaert, president-fondateur van de Superprestige, Kol. Peter Lepez van de luchtmachtbasis Gavere en burgemeester Denis Dierick, en verder de sponsors en ander ‘schoon volk’ o.m. gedeputeerde Hilde Bruggeman, parlementslid Carina Van Cauter, astronaut Frank De Winne e.a.

 

 

 

NIEUW MAILADRES: info@cyclocrossgavere.be

 

 

 

 

 

sponsors

 • topsportlogoVlaanderen.jpg
 • telenetkl.jpg
 • smallblaklader.jpg
 • Jupilerkl.jpg
 • vanreusel.jpg
 • roycokl.jpg
 • HLN.jpg
 • logo_defensie_2.jpg
 • total.jpg
 • SBB.jpg
 • logo-provincie-oost-vlaande.jpg
 • lampiris.jpg
 • wapenselsloo2.03.jpg
 • winsol.jpg
 • kbc.jpg
 • ponderosalogo.jpg
 • smallbetafence.jpg
 • isorexlogo.jpg
 • smallkarcher.jpg
 • smallherva.jpg
 • smallridley.jpg
 • smallsportled.jpg